Loading...
Polsat - 2025-04-23 04:00
magazyn kulinarny
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży. Na przystawkę Ewa Wachowicz proponuje podpłomyki. Następnie jako danie główne serwuje pieczonego łososia z sosem jogurtowym oraz cienko pokrojony schab z masłem aromatyzowanym czosnkiem niedźwiedzim. Na koniec coś słodkiego, czyli pave. Jest to brazylijski deser, który stanowi wariację na temat włoskiego tiramisu.