Loading...
Polsat - 2024-11-23 11:30
magazyn kulinarny
W nowej, jesiennej odsłonie programu Ewa Wachowicz stawia na kuchnię sezonową. Liczbę składników ogranicza do niezbędnego minimum i będzie bazować na produktach lokalnych i regionalnych. Dzięki temu serwowane dania staną się nie tylko smaczne i zdrowe, będą także ucztą dla ciała i ducha, oddziałującą na wszystkie zmysły. Autorka programu zachęca do jedzenia kiszonek, które mają duży wpływ na odporność. Na pierwsze danie przygotuje więc kapuśniak, ale w wersji wegetariańskiej. Kolejną potrawą będą golonki z indyka w pikantnej marynacie w stylu kuchni tex-mex, a więc na bazie sosu barbecue. Jako dodatek na talerz trafią gotowane warzywa oraz purée ziemniaczane doprawione ostrą musztardą. Na deser Ewa Wachowicz zaproponuje sernik jogurtowy na zimno - z białą czekoladą, konfiturą i prażonym kokosem.