Loading...
Fokus TV - 2024-08-08 07:25
serial dokumentalny
Pyszne tajemnice produkcji ulubionych przysmaków mieszkańców Ameryki Północnej - od popularnej marki płatków śniadaniowych po makaron z atramentem kałamarnicy, ocet ryżowy czy kalifornijskie sushi. Niektóre z tych smakołyków są przygotowywane ręcznie w niewielkich zakładach, inne wytwarzane na skalę przemysłową w ogromnych halach. W obu przypadkach zobaczymy, jak góry surowców poddawane są procesowi obróbki, którego efektem są gotowe produkty, uwielbiane przez konsumentów. Sernik truskawkowy na zimno został wycofany z produkcji, ale na życzenie konsumentów ponownie jest w sprzedaży. Poznamy sekret przyrządzania tego pysznego deseru, który ma wiernych fanów. W programie także wizyta w fabryce słonego karmelu w Chicago. Zobaczymy też, jak powstają niezawierające alergenów batony, które w smaku przypominają cynamonowe bułeczki. W programie także duet z Toronto, przygotowujący klasyczną potrawę kuchni żydowskiej w nowoczesnym wydaniu.