Loading...
Fokus TV - 2024-03-16 09:00
serial dokumentalny
W każdym odcinku serwowana jest potrójna porcja ulubionych przysmaków mieszkańców Stanów Zjednoczonych. Od burgerów i ostrych sosów po mus czekoladowy i piwo - przekonamy się, jak powstają popularne produkty żywnościowe. Twórcy serii przedstawiają wnętrza gigantycznych zakładów oraz kameralne kuchnie rzemieślnicze. Oglądamy, jak góry surowców przetwarzane są w gotowe towary - znane i lubiane przez Amerykanów. Mamy okazję poznać właścicieli firm i oddanych pracowników oraz podziwiać w akcji niezwykłe maszyny. W programie nie brakuje też zaskakujących ciekawostek, dotyczących historii i procesu produkcji najróżniejszych smakołyków. W dzisiejszym odcinku odwiedzamy zakłady w Ocean City w New Jersey. Produkowane są tam słodko-słone ciągutki, które w Ameryce sprzedają się nawet lepiej niż żelowe misie, a ich receptura od ponad wieku pozostaje niezmieniona. W programie dowiemy się również, co wspólnego ma kozi ser z luksusowymi damskimi torebkami. Zajrzymy również do fabryki w Massachusetts, w której w jednej partii produkuje się prawie milion miętowych czekoladek.