Loading...
TVP Polonia - 2024-10-29 07:00
Męskie żarcie. Tym razem mistrz Marco Ghia zabiera dr. Mularczyka na męską przygodę w kuchni. Dziś Marco nie bierze jeńców, bo na przystawkę wskakuje: tatar wołowy, ale Marco robi go po swojemu - z anchois, kaparami, cebulką, żółtkiem ugotowanym na twardo, z natką pietruszki, cebulkami koktajlowymi i oczywiście korniszonami, a do tego sos na bazie płynnego, surowego żółtka; danie główne: policzki wołowe w czerwonym winie długo gotowane w rosole wołowym podane z klasyczną włoską polentą z masłem i utartym parmiggiano reggiano, a na deser dla odmiany mięso - tym razem polędwiczka wieprzowa nadziewana szałwią/miodem/kabanosem, owinięta dla kurażu plastrami wędzonego boczku, podana z upieczonymi marchewkami i pomidorami z patelni.