Loading...
TVP Polonia - 2024-07-09 07:00
Medyczno - kulinarny poradnik dr. Michała Mularczyka. W programie lekarz, w towarzystwie szefa kuchni, podpowiadać będzie, jak gotować, by w potrawach, po obróbce termicznej, zostało jak najwięcej ważnych składników oraz jak przyrządzać klasyczne dania, by były one zarówno smaczne, jak i zdrowe. W każdym odcinku podane będą trzy konkretne recepty na dania nie tylko wyglądające apetycznie, ale i pozytywnie wpływające na organizm człowieka. Prezentujemy zaskakujące smaki, intrygująco łączymy produkty, przypominamy zapomniane przepisy, a wszystko to w kuchennej, smacznej atmosferze! GRZYBY - polska specjalność, kochamy je zbierać i są one jednym z bardziej lubianych polskich dodatków. Tym razem Marco Ghia, włoski przyjaciel dr. Mularczyka, pokaże, jak przyrządzić je w niecodzienny sposób. Po pierwsze: zupa z ciecierzycy i boczniaków podana z tatarem z kurek (na surowo); po drugie: bakłażan faszerowany prawdziwkami i ricottą z sałatką z surowych prawdziwków oraz po trzecie: czekoladowo - kawowe brownie z suszonymi borowikami. Wszystkie dania jak zawsze zaskakują smakiem i niecodzienną formą podania.