You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...


TVP 1
TVP 2
Polsat
TVN
TV 4
PULS
PULS 2
TVN 7
TV 6
Super Polsat
Stopklatka TV
Eska TV
TTV
Polo TV
ATM Rozrywka
TV Trwam
Fokus TV
TVP ABC
TVP Kultura
TVP Sport
TVP Info
TVP Historia
TVP Seriale
TVP HD
TVN Style
TVP Polonia
Tele 5
Kuchenne recepty - Smaki PRL - u

TVP Polonia - 2024-10-22 07:00

Smaki PRL - u. Dziś w odcinku szef kuchni Cezary Powała zabierze doktora Michała Mularczyka w odległe czasy jego dzieciństwa. Czarek rocznik 1992 spróbuje odtworzyć smaki z czasów, których nie pamięta, bo nie może. Na pierwszy ogień Cezary odtworzył zapuszkowany klasyk czasów słusznie minionych, tzn. paprykarz szczeciński ale nasz był lepszy, bo z tuńczykiem i makrelą. Na drugie klasyk barów mlecznych - fasolka po bretońsku, która z Bretanią niewiele miała wspólnego, a w wydaniu Czarka jeszcze mniej, bo oprócz dwóch 2 rodzajów fasoli (białej i czerwonej) w jednogarnkowym klasyku wylądowała jeszcze ciecierzyca (oczywiście boczek i kiełbasa plus pomidory). A na deser w dwóch wersjach wjechało ciasto ucierane - jedno z nich upiekliśmy w oryginalnym prodiżu z 1986 roku. Doktorowi łza się zakręciła w oku.

wstecz