Loading...
TVN - 2024-07-10 15:30
program rozrywkowy
Magda Gessler po raz kolejny pomaga właścicielom restauracji w rozwiązaniu ich problemów. Kulinarna ekspertka doskonale wie, ile pracy wymaga prowadzenie własnego lokalu, zna też drogę prowadzącą do sukcesu. Widzowie przekonają się, jaką krytykę należy przyjąć, jakich zmian dokonać oraz o czym szczerze porozmawiać - by rewolucja została zaakceptowana. Alina początkowo była zatrudniona jako kelnerka i barmanka w kwidzyńskiej dyskotece. Pewnego dnia skorzystała z okazji i przejęła pobliską niewielką restaurację, leżącą na terenie dawnych koszar wojskowych. Wyremontowała lokal z pomocą rodziny. Otrzymał on nazwę Szafran. Nawiązuje do niej ogromna fototapeta przedstawiająca tę najdroższą przyprawę świata. W menu znalazły się najróżniejsze potrawy, ale żadna nie zawierała wspomnianej ingrediencji. Alina nie miała doświadczeni w gastronomii ani nie umiała gotować. Jednak to ona, z powodu brak kucharzy, przygotowywała wszystkie potrawy. Kiedy wreszcie skompletowała personel, pojawiły się kolejne problemy - zbyt niskie ceny, nie przystające do kosztu produktów; wyręczanie pracowników z obawy przed ich utratą; zaoferowanie zatrudnionym darmowych posiłków z karty. Właścicielka nie wyobraża sobie, że mogłaby zamknąć biznes. Magda Gessler spróbuje temu zapobiec.