Loading...
TVN - 2024-03-08 06:50
program rozrywkowy
Magda Gessler od siedmiu lat z sukcesem przeprowadza metamorfozy polskich restauracji. Przemianę przechodzi nie tylko sam lokal, ale też menu i wystrój. Ekspertka tworzy nowe smaki, łączy tradycyjne i lokalne potrawy z nowoczesnością. Widzowie poznają kolejne przepisy oraz kulinarne ciekawostki, które pozwolą im uzyskać lepszy smak dań. Jednak by rewolucja odniosła sukces, zmienić muszą się przede wszystkim właściciele, ich stosunek do pracy, pracowników, biznesu, wreszcie siebie nawzajem. Magda Gessler zetknie się m.in. z problemami w relacjach rodzinnych, kłótniami między właścicielami, nieuczciwymi pracownikami, oszczędzaniem na jakości produktów spożywczych, nieprzemyślanymi decyzjami, zbyt dużymi kredytami, brakiem pomysłu na biznes. Brańsk - niewielkie miasteczko na Podlasiu - słynie nie tylko z urokliwej przyrody czy zachowanych połaci dawnej puszczy, ale też z kuchni regionalnej. Tutejszą specjalnością są potrawy z ziemniaka. Dorota otworzyła w Brańsku własną restaurację pod nazwą Quatro. Właścicielka samodzielnie zaprojektowała beżowo-biały wystrój oraz ułożyła menu. Do założenia własnego biznesu zmusiła ją sytuacja - po tragicznej śmierci męża w wypadku samochodowym musiała jakoś utrzymać siebie i dzieci. Problem w tym, że prowadzenie lokalu na wschodzie Polski nie jest proste. W Quatro obsługuje się jedynie imprezy okolicznościowe. Choć Dorota pracuje całe dnie, a w kuchni wykorzystuje tradycyjne przepisy oraz lokalne produkty, sytuacja nie ulega poprawie. Goście nie doceniają podawanych tu dań. Problemy i walka o przetrwanie na rynku gastronomicznym nie ułatwiają kobiecie zapomnieć o stracie, jaką była śmierć ukochanego męża.