Loading...
TVN Style - 2023-11-20 17:35
program rozrywkowy
Magda Gessler już po raz dwudziesty piąty pokazuje, czym jest prawdziwa zmiana. Jesienią niestrudzona specjalistka w dziedzinie gastronomii wyrusza na kolejne misje, które mają na celu pomoc upadającym lokalom. Jubileuszowi sezon zostanie zrealizowany między innymi w Barlinku, Chorzowie czy Puławach. Jednocześnie, po raz pierwszy w historii programu, ekspertka odwiedzi Kępno, Kamionki i Zakręt, gdzie czekają ja zmagania z kuchnią gruzińską. Kępno liczy sobie kilkanaście tysięcy mieszkańców, a jego korzenie sięgają aż do średniowiecza. Niedaleko miasta krzyżują się szlaki wiodące ze Śląska do Poznania oraz z Wrocławia do Warszawy. Bohater tego odcinka, restauracja Kulinarna Warszawka, mieści się właśnie przy ulicy, która wzięła swoją nazwę od stolicy Polski. Lokal prowadzi Elżbieta, mająca dwudziestoletnie doświadczenie w gastronomii. Dotąd gotowała u innych, jednak półtora roku temu postanowiła spełnić marzenie o własnym biznesie. Podaje gościom dania domowe. Chce karmić smacznie, ale to chyba nie do końca się udaje, ponieważ w Warszawce brakuje klientów. W rezultacie Elżbieta nie zarabia, a jedynie dopłaca do interesu. By obniżyć koszty, szuka najtańszych produktów, co tylko pogarsza sytuację. Na pomoc przybywa Magda Gessler.