You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...


TVP 1
TVP 2
Polsat
TVN
TV 4
PULS
PULS 2
TVN 7
TV 6
Super Polsat
Stopklatka TV
Eska TV
TTV
Polo TV
ATM Rozrywka
TV Trwam
Fokus TV
TVP ABC
TVP Kultura
TVP Sport
TVP Info
TVP Historia
TVP Seriale
TVP HD
TVN Style
TVP Polonia
Tele 5
Kuchenne rewolucje: Lublin, Zapiecek (6/13)

TVN - 2024-07-23 06:40

program rozrywkowy

Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje stojące na krawędzi bankructwa i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy ciężką pracę zwieńczył sukces. Właścicielką Zapiecka jest Anna, która spędziła kilka lat we Włoszech, gdzie pracowała jako kelnerka. Wróciła do Polski zachwycona atmosferą i klimatem tamtejszych lokali, a także ich personelem. Gdy tylko nadarzyła się okazja, kupiła brzydki, stary budynek, stojący przy drodze krajowej prowadzącej z Lublina do Warszawy. Następnie wzięła kilka kredytów, by zamienić go w drewnianą, góralską karczmę, przypominającą inne tego typu zajazdy na tej trasie. W menu znalazły się sprawdzone, polskie, ale nie góralskie potrawy. Anna przyznaje, że brak gości ją zaskoczył. Nieliczny goście, którzy odwiedzają restaurację, zawsze chwalą jedzenie. Po ukończeniu budowy obwodnicy Lublina sytuacja Zapiecka stała się dramatyczna. Wszyscy pracownicy przyznają, że szefowej brakuje stanowczości i samozaparcia. Z tego powodu wezwali na pomoc Magdę Gessler.

wstecz