Loading...
TVN - 2024-05-15 06:50
program rozrywkowy
Magda Gessler jako ekspert kulinarny i biznesowy w kilka dni przeprowadza rewolucje, dając właścicielom restauracji gotową receptę na sukces. Reszta zależy już od nich i decyzji, które podejmą - powodzenie może być krótko- lub długoterminowe. W nowym sezonie ekspertka zagości m.in. Czeladzi, Białej Podlaskiej, Toruniu, Lubinie czy Łodzi. Szymon i Damian otworzyli bufet przy strzelnicy myśliwskiej w Antoninku pod Poznaniem. Szymon, kucharz z wykształcenia, przygotowywał potrawy. Natomiast informatyk Damian wykonywał wszystkie pozostałe obowiązki. Zachęceni sukcesem postanowili przejąć położoną obok strzelnicy restaurację Lizawka. Lokal powstał w latach 70. I był wówczas miejscem kultowym. Nowi właściciele postanowili przywrócić mu dawną świetność. W menu znalazły się ekskluzywne dania, m.in. z dziczyzny. Damian zastosował współczesne systemy, które pomagają kontrolować finanse restauracji. Nie bywa jednak w lokalu zbyt często, a Szymon jest zajęty gotowaniem, więc nie ma czasu, by zarządzać firmą. Mimo ich starań Lizawka nie odzyskała dawnego statusu. Między Szymonem i pracownikami doszło do konfliktu. Damian postanowił skorzystać ze sprawdzonego rozwiązania - wezwał na pomoc Magdę Gessler.