Loading...
TVN - 2024-07-16 15:30
program rozrywkowy
Magda Gessler przyjmuje zaproszenia kolejnych właścicieli lokali gastronomicznych, którzy potrzebują pomocy. Odwiedza restauracje stojące na krawędzi bankructwa i przejmuje w nich obowiązki szefa. Wykorzystuje swoje doświadczenie w branży i niezawodną intuicję. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka lokal i wprowadza poprawki: układa nową kartę, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Goście ocenią efekty metamorfozy lokalu. Po kilku tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy ciężką pracę zwieńczył sukces. Ewa i Krzysztof otworzyli swoją restaurację Taste w pobliżu przystani promowej w Świnoujściu. Małżeństwo ma piętnastoletnie doświadczenie w branży gastronomicznej, jednak to ich pierwszy wspólny biznes. Ona pracowała wcześniej jako kelnerka, on był barmanem. Wreszcie udało im się wynająć lokal w mieście, do którego przybywają turyści z Polski i Niemiec. Menu wypełniały potrawy z całego świata. Wnętrze utrzymano w czarno-złotej kolorystyce, dla klientów przygotowano czarne, pikowane kanapy. Niestety, restaurację Taste odwiedzają nieliczni goście, w dodatku od razu wychodzą, zrażeni klubowym wystrojem sali. Utrzymanie biznesu jest coraz trudniejsze. Ta sytuacja załamuje Ewę, która została mamą. Sama poświęca się wychowaniu dziecka, a lokal zabiera cały czas jej męża, jednocześnie przynosząc straty. Krzysztof nie poddaje się, wciąż wierzy w sukces.