Loading...
TVN - 2024-06-03 15:50
program rozrywkowy
Magda Gessler od siedmiu lat z sukcesem przeprowadza metamorfozy polskich restauracji. Przemianę przechodzi nie tylko sam lokal, ale też menu i wystrój. Ekspertka tworzy nowe smaki, łączy tradycyjne i lokalne potrawy z nowoczesnością. Widzowie poznają kolejne przepisy oraz kulinarne ciekawostki, które pozwolą im uzyskać lepszy smak dań. Jednak by rewolucja odniosła sukces, zmienić muszą się przede wszystkim właściciele, ich stosunek do pracy, pracowników, biznesu, wreszcie siebie nawzajem. Magda Gessler zetknie się m.in. z problemami w relacjach rodzinnych, kłótniami między właścicielami, nieuczciwymi pracownikami, oszczędzaniem na jakości produktów spożywczych, nieprzemyślanymi decyzjami, zbyt dużymi kredytami, brakiem pomysłu na biznes. W chętnie odwiedzanej przez turystów miejscowości Agata i Marek wybudowali nowoczesną restaurację. Szefem kuchni jest Artur, który z najlepszymi ocenami ukończył szkołę gastronomiczną. Niestety, lokal od początku nie przyciąga gości. Klientów nie zachęciły nawet zmiany w menu. Na początku właściciele oferowali ambitnie dania z przegrzebków i kalmarów. Teraz w karcie można znaleźć różne potrawy, w tym włoską pomidorową z bazylią, żurek, kwaśnicę czy pizzę. Niepowodzenia powodują napięcia. Szef kuchni coraz gorzej reaguje na krytykę. Marek nie chce sprzedawać Kanionu, dlatego z pomocą przybywa Magda Gessler.