Loading...
TVN - 2024-04-24 15:50
program rozrywkowy
Magda Gessler po raz kolejny pomaga właścicielom restauracji w rozwiązaniu ich problemów. Kulinarna ekspertka doskonale wie, ile pracy wymaga prowadzenie własnego lokalu, zna też drogę prowadzącą do sukcesu. Widzowie przekonają się, jaką krytykę należy przyjąć, jakich zmian dokonać oraz o czym szczerze porozmawiać - by rewolucja została zaakceptowana. Darek prowadzi Karczmę Ordynat w Wielączy pod Zamościem. Przez lata zajmował się gastronomią, ale pragnął otworzyć własny lokal. Wreszcie mu się to udało. Drewniane wnętrze restauracji urządził, wieszając na ścianach szable i inne przedmioty, które nawiązują do historii. Gotowaniem zajmuje się jego żona Dorota, Darek tymczasem zarządza biznesem, zawsze mając decydujące słowo. Menu zawiera wymyślone przez niego potrawy - m.in. placek karczmarza, czyli zrobiony jak pizza. Właściciel proponuje też gościom dania regionalne, takie jak pierogi przyprawione miętą, flaczki zamojskie czy pieczona kaczka. Niestety, w lokalu brakuje klientów. Zaradzi temu Magda Gessler.