You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...


TVP 1
TVP 2
Polsat
TVN
TV 4
PULS
PULS 2
TVN 7
TV 6
Super Polsat
Stopklatka TV
Eska TV
TTV
Polo TV
ATM Rozrywka
TV Trwam
Fokus TV
TVP ABC
TVP Kultura
TVP Sport
TVP Info
TVP Historia
TVP Seriale
TVP HD
TVN Style
TVP Polonia
Tele 5
Kuchnia dwudziestolecia - odc. Bazar, targ i fałszerstwo

TVP Polonia - 2024-02-21 07:00

magazyn kulinarny

W okresie międzywojennym na bazarach i targach fałszowano wszystko. Były też miejsca, gdzie nie fałszowano żywności i można było tam kupić mięso najwyższej jakości. Były to żydowskie jatki na warszawskiej Pradze. Obok mięsa, można tam było nabyć cieszące się dużą popularnośćią podroby. Program zaczynamy od nereczek duszonych. Fałszowanie to nie tylko zastępowanie dobrych produktów złymi, to także zastępowanie jednych potraw przez drugie. Maria Disslowa w książce "Jak gotować" pisze o wielu fałszywych potrawach. Kolejną potrawą w tym odcinku programu jest fałszywy szczupak z cielęciny.

wstecz