You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...


TVP 1
TVP 2
Polsat
TVN
TV 4
PULS
PULS 2
TVN 7
TV 6
Super Polsat
Stopklatka TV
Eska TV
TTV
Polo TV
ATM Rozrywka
TV Trwam
Fokus TV
TVP ABC
TVP Kultura
TVP Sport
TVP Info
TVP Historia
TVP Seriale
TVP HD
TVN Style
TVP Polonia
Tele 5
Kuchnia dwudziestolecia - odc. Patrząc na Paryż. Najlepsze adresy międzywojnia.

TVP Historia - 2024-08-13 08:45

magazyn kulinarny

W kolejnym programie mówimy o menu restauracji Simona i Steckiego w Warszawie oraz restauracji Naftala Toepfera we Lwowie. W wiosennym menu u Simona i Steckiego w roku 1936 znajdujemy sztukę mięsa, karpia, pół kurczaka, ćwierć gęsi i proste zupy. W menu znajdują się również zrazy a la Radziwiłł, które przypomni prowadzący program Łukasz Modelski. We Lwowie jedną z najbardziej znanych restauracji okresu międzywojennego była restauracja Naftula Toepfera. Lokal znajdował się przy ulicy Trybunalskiej 12. Był to jeden z najwyżej cenionych adresów w mieście zarówno ze względu na kuchnię jak i na towarzystwo. Z menu tej restauracji poznamy przepis na kresową zupę cytrynową.

wstecz