Loading...
TVP HD - 2024-03-26 16:45
magazyn kulinarny
Jola Kleser przemierza Polskę w poszukiwaniu wyjątkowych, naturalnych i zdrowych smaków. Razem z nią udamy się na wędrówkę szlakiem najlepszych i najzdrowszych produktów mających pozytywny wpływ na zdrowie człowieka, a to wszystko w otoczeniu niezwykłych ludzi żyjących miłością do jedzenia oraz malowniczej polskiej przyrody. Jajka to codzienność. Polacy jedzą je na śniadanie w formie jajecznicy czy jajek na twardo i na miękko, na obiad jako podstawę naleśników czy zapiekanek, na kolację jako omlety oraz na deser, bo przecież nie istnieje dobre ciasto bez jajka. Jola Kleser podczas swojej kulinarnej wędrówki przekona nas, że warto wybierać jajka ekologiczne - odnajdzie je na Przedgórzu Sudeckim. Mogą to być zarówno jajka z dużej fermy, skąd trafiają do dużych marketów, jak i z przydomowych kurników. Jola przygotuje z najświeższych jaj pochodzących od szczęśliwych kur pełnowartościowe śniadanie (puszyste jajeczne placuszki z sosem truskawkowym), obiad (zapiekanka tyrolska z jajkami i ogórkiem kiszonym) i kolację (zakręcony omlet na ryżu z warzywami). Jajka to zdrowotna bomba, która dostarcza organizmowi łatwo przyswajalne białko i całą gamę składników mineralnych. "Kulinarne wędrówki z Jolą Kleser" prowadzą szlakiem najlepszych jaj z najbardziej ekologicznych kurników.