Loading...
TVP HD - 2024-04-02 16:45
magazyn kulinarny
Jola Kleser przemierza Polskę w poszukiwaniu wyjątkowych, naturalnych i zdrowych smaków. Razem z nią udamy się na wędrówkę szlakiem najlepszych i najzdrowszych produktów mających pozytywny wpływ na zdrowie człowieka, a to wszystko w otoczeniu niezwykłych ludzi żyjących miłością do jedzenia oraz malowniczej polskiej przyrody. Śliwka to przysmak kończącego się lata i znakomity sposób na lepsze trawienie, to też surowiec do produkcji jednego z najbardziej tradycyjnych małopolskich wyrobów. Trochę drewna, trochę dymu i trochę czasu, a powstanie suska sechlońska - ciemna, soczysta i pełna smaku wędzona śliwka. Znakomity surowiec do zrobienia nie tylko wigilijnego kompotu, ale również pasty na kanapki, wypełnienia sztuki mięsa czy uzupełnienia orientalnej potrawki. Jola Kleser w swoich kulinarnych wędrówkach odwiedzi ludzi, dla których śliwka to całe życie, a jej wędzenie jest kwestią najważniejszą.