Loading...
TVP Polonia - 2024-09-27 07:00
magazyn kulinarny
Bohaterski Majdan Niezależności, imponujący choć socrealistyczny Chreszczatyk, XIX - wieczna hala targowa Bessarabka, Andrzejowski Zjazd (ulica artystów) z domem Bułhakowa czy żywiołowy Plac Kontraktowy to obowiązkowe punkty kijowskiego programu. Mniej oczywiste dla przeciętnego turysty są równie obowiązkowe adresy kulinarne ale od czego mamy Roberta Makłowicza! Podziemna restauracja pod Lacką Bramą, wiedeńskie z pochodzenia lwowskie placki, których wyrób podglądamy przez szybę od ulicy, słynne tatarskie pierogi czeburek z budki na Żytnim Targu oto propozycje dla zgłodniałych amatorów Kijowa. Żeby było, jak w tytule odcinka, naprawdę do syta, Robert własnoręcznie przyrządza w centrum miasta egzotycznie brzmiącą baranią smażeninę w gruzińskim lawaszu. Na deser zaskakująca wizyta w supermarkecie.