Loading...
TVN - 2024-01-25 02:00
program rozrywkowy
Dwunasty sezon "MasterChefa" przyniesie zaskakujące zmiany. Stały skład jury - Magdę Gessler, Annę Starmach oraz Michela Morana - zasili Tomasz Jakubiak. Eksperci ocenią czternastu nowych amatorów. Tylko jedna osoba otrzyma prestiżową statuetkę i sto tysięcy złotych, a także zyska możliwość wydania własnej książki kucharskiej. Po kilku tygodniach rywalizacji najlepsi z najlepszych polecą do Francji, gdzie zorganizują wykwintny bankiet dla rodziny Mikołaja Reya. Wszystko odbędzie się na zamku w Montresorze. Odcinków realizowanych poza Polką będzie aż pięć, a zagoszczą w nich: Jean Bruno Gosse, Joseph Viola, William Jacquiers, Christian Ernst, Alexandre Mazzia oraz Alexandra Bouvret. Uczestnicy dowiedzą się, z jakich składników będą gotować, podnosząc złote skrzynie. Zadanie polega na stworzeniu nowoczesnej, innowacyjnej potrawy opartej na polskiej gęsi. Okazuje się ono niezwykle wymagające i łączy w sobie tradycyjną rodzimą kuchnię z nowoczesnymi technikami oraz smakami. Na czas drugiej części odcinka w studio zjawi się francuski szef kuchni, Cyril Bosviel. Celem tego wyjątkowego spotkania jest wyłonienie zawodników, którzy polecą do Francji, by walczyć o tytuł dwunastego polskiego MasterChefa. Konkurencja ma związek z polskimi kiszonkami, a także słynnymi francuskimi makaronikami. Uczestnicy muszą wykazać się kreatywnością w przygotowaniu dań, a stawka pozostaje wysoka.