Loading...
TVN - 2024-11-02 13:25
program rozrywkowy
Trzynasta edycja programu zapowiada się jako wyjątkowa i pełna zmian. Uczestnicy będą oceniani przez niezastąpioną Magdę Gessler, niesamowitego Michela Morana oraz nowego jurora - Przemysława Klimę, zdobywcę dwóch gwiazdek Michelin. To jednak nie koniec niespodzianek. W tym roku zawodnicy zawalczą nie tylko o statuetkę i możliwość wydania własnej książki, ale także o nową, imponującą nagrodę w wysokości 200 tysięcy złotych. Ten odcinek rozpoczyna konkurencja, w której uczestnicy przygotowują dania z dziczyzny. Marcin Przybysz, szef kuchni z warszawskiej restauracji, ocenia ich umiejętności w tym wyzwaniu. Następnie zawodnicy przenoszą się w przeszłość, próbując odtworzyć staropolski przepis. Dopiero podczas degustacji jurorzy ustalą, czy kucharze prawidłowo zrozumieli zadanie. W ostatniej rundzie uczestnicy muszą zdecydować się na przygotowanie steka lub szarlotki.