You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...


TVP 1
TVP 2
Polsat
TVN
TV 4
PULS
PULS 2
TVN 7
TV 6
Super Polsat
Stopklatka TV
Eska TV
TTV
Polo TV
ATM Rozrywka
TV Trwam
Fokus TV
TVP ABC
TVP Kultura
TVP Sport
TVP Info
TVP Historia
TVP Seriale
TVP HD
TVN Style
TVP Polonia
Tele 5
Odkrycia Magdy Gessler (2)

TVN Style - 2024-12-12 15:35

magazyn kulinarny

Magda Gessler rusza w Polskę, żeby pokazać widzom oryginalne restauracje oraz utalentowanych szefów kuchni, o których mało kto wie. Restauratorka przedstawia ich fascynujące historie, namawia na szczere rozmowy, a następnie podgląda ich pracę w kuchni i próbuje ich popisowych dań. Magda Gessler jedzie do Krakowa, gdzie w restauracji Fiorentina kosztuje nowoczesnej polskiej kuchni z włoskim akcentem. Jednym z dań, które próbuje, jest Pstrąg Ojcowski - ryba wędzona dymem z polskiej jabłoni pod cukrową kopułą. Jako dodatek kucharz serwuje foie gras, podaną na kształt owoców wiśni, konfiturę figową, karmelizowane orzechy i dekorację z pudru z dyni. Zaskoczenie restauratorki wzbudza staropolski żurek na domowym zakwasie żytnim oraz stek po florencku typu fiorentina.

wstecz