Loading...
TVP ABC - 2024-04-13 22:05
magazyn kulinarny
W swojej kolejnej wyprawie kulinarnej Karol Okrasa zaprasza widzów na pierwszego w tym roku wiosennego grilla. Ale tym razem nie będzie najbardziej popularnej karkówki, kiełbasy czy kaszanki. Na grill trafią ryby, a prezentowane potrawy będą lekkie i świeże. Pieczenie ryb na grillu nie jest proste, bo łatwo przypalić czy uszkodzić ich delikatne mięso. Karol pokaże, jak je zabezpieczyć i jak grillować. Skupi się głównie na dodatkach, czyli sosach do ryb. Bo to właśnie wiosenne dodatki sprawią, że wiosenny rybny grill może zachwycić najwybredniejszego smakosza. Jakie potrawy przygotuje znany kucharz? Będą grillowane filety z okonia morskiego podane z sosem z roszponki, jabłek i orzechów. Będzie też makrela z sosem z jabłek, pieczonych młodych cebulek i buraczków oraz pieczony w popiele okoń morski z wiosennymi zielonymi szparagami i sosem z jaj, orzechów i świeżych ziół.