You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...


TVP 1
TVP 2
Polsat
TVN
TV 4
PULS
PULS 2
TVN 7
TV 6
Super Polsat
Stopklatka TV
Eska TV
TTV
Polo TV
ATM Rozrywka
TV Trwam
Fokus TV
TVP ABC
TVP Kultura
TVP Sport
TVP Info
TVP Historia
TVP Seriale
TVP HD
TVN Style
TVP Polonia
Tele 5
Okrasa łamie przepisy - Trzy mięsa na grilla

TVP ABC - 2024-06-08 22:05

magazyn kulinarny

Kiedy tylko zejdą śniegi, a na drzewach pojawiają się pierwsze listki Polacy zaczynają kolejny sezon grillowania. Choć moda na taki sposób spędzania czasu i wspólnego przygotowywania potraw na żywym ogniu jest dość świeża, bo rozpoczęła się w początku lat 90. XX wieku, to szybko zyskała niezwykłą popularność. Jedynym problemem jest pewna monotonność grillowanych mięs, zazwyczaj ogranicza się do tradycyjnej karkówki, kiełbasy czy kaszanki. Czasem pojawiają się na ruszcie grilla ryby albo warzywa. Karol Okrasa pokaże widzom trzy różne rodzaje mięsa, jakie można przygotować na świeżym powietrzu, na żywym ogniu. Przybliży także różne sposoby grillowania i pieczenia. Przygotuje trzy potrawy z trzech różnych rodzajów mięsa. Pierwsze danie to marynowane szaszłyczki z karkówki z surówką z białej kapusty. Druga propozycja to grillowana sałatka z żebra wołowego z grillowanymi plackami ziemniaczanym. A trzecia to pieczony w piecu ziemnym na kamieniach marynowany udziec barani.

wstecz