Loading...
TVP HD - 2024-02-03 05:50
magazyn kulinarny
Magazyn o niezwykłych ludziach, ocalających tradycyjne produkty i potrawy, którzy poznali prawdziwy smak życia, gdy zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. To także opowieść o niezwykłych zakątkach regionalnej Polski, do których warto dotrzeć, by poznać piękną, (po)wolną Polskę i prawdziwy smak życia. W tym odcinku odwiedzimy niezwykłego człowieka, będącego prekursorem tłoczenia soków bezpośrednio z owoców - Krzysztofa Maurera. Razem z nim prześledzimy drogę, którą pokonuje świeżo zerwany z ogrodu owoc zanim trafi do butelki. Owocowymi inspiracjami w kuchni podzieli się z nami szef kuchni z Łącka, Bartłomiej Klaga. Panowie wspólnie przygotują polewkę łącką z ziemniakami i boczkiem oraz pierożki z wędzoną śliwką, podlane śliwowicą.