Loading...
TVP HD - 2023-12-02 05:50
magazyn kulinarny
Magazyn o niezwykłych ludziach, ocalających tradycyjne produkty i potrawy, którzy poznali prawdziwy smak życia, gdy zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. To także opowieść o niezwykłych zakątkach regionalnej Polski, do których warto dotrzeć, by poznać piękną, (po)wolną Polskę i prawdziwy smak życia. To będzie odcinek o niezwykłej pasji rodziny Bartelaków, którzy poprzez jedzenie i muzykę zaczęli integrować lokalną społeczność w Kamyku pod Częstochową. Świetny pomysł, by organizować weekendowe spotkania dla lokalnej społeczności - króluje tam świetna muzyka i potańcówki na świeżym powietrzu, genialna kuchnia oraz cykliczne spotkania z nietuzinkowymi osobami. Ten odcinek będzie również wyjątkowo słodki - będziemy kręcić lody i poznamy, czym się różnią lody naturalne od tych z proszku. Dowiemy się też, jak szybko przygotować kilka tart i ciast, na których królować będą letnie owoce jak maliny, truskawki, jagody czy borówki. W tych cukierniczych wyzwaniach naszymi przewodnikami będą Zdzisław Bartelak oraz Jolanta Paciepnik.