Loading...
TVP HD - 2024-10-26 05:50
magazyn kulinarny
Magazyn o niezwykłych ludziach, ocalających tradycyjne produkty i potrawy, którzy poznali prawdziwy smak życia, gdy zdecydowali się żyć świadomie, zwolnić i spędzać więcej czasu wśród natury. To także opowieść o niezwykłych zakątkach regionalnej Polski, do których warto dotrzeć, by poznać piękną, (po)wolną Polskę i prawdziwy smak życia. Bohaterką tego odcinka będzie Anna Skowrońska, która pod Słupskiem w Zielenicy prowadzi gospodarstwo rybackie, gdzie hodowane są jedyne w Polsce certyfikowane pstrągi ekologiczne. Poruszymy temat rybiego białka i jego roli w odżywianiu się. Pokażemy też walory przyrodnicze wokół Zielenicy, rzeki Słupi i Łupawy, jak również atrakcje znajdujące się w Słupsku, między innymi jedną z najlepszych cukierni w Polsce, która funkcjonuje tam od dwóch lat.