Loading...
TVN Style - 2024-06-29 03:25
magazyn poradnikowy
Kasia Bosacka depcze po piętach producentom żywności. W tym sezonie m.in. zbada zawartość sklepowych przetworów owocowych, opowie o procederze fałszowania polskich pomidorów oraz o życiu kur hodowanych na fermach. Ukryte kamery pomogą jej poznać prawdę na temat jedzenia kupowanego w budkach. Natomiast w segmencie "Wiem, co kupię" prowadząca zdemaskuje sztuczki akwizytorów i przyjrzy się sklepowym przymierzalniom. Polacy zjadają najwięcej zup na świecie. Kasia Bosacka razem z restauratorką Agnieszką Kręglicką przyrządzi pyszną zupę pomidorową. W odcinku będzie też mowa o tym, jaki rodzaj pomidorów sprawdza się najlepiej w tym daniu, oraz o tym, czym różnią się od siebie pomidory szklarniowe, gruntowe i importowane. Twórcy programu przekonają się, czy polskie warzywa rzeczywiście mają w sobie więcej składników odżywczych, a mniej "chemii" niż te importowane z zagranicy. Na tapetę trafią również koncentraty i kostki rosołowe oraz gotowe zupki. W segmencie "Wiem, co kupuję", tym razem poświęconym akwizytorom, redaktorki programu przeżyją starcie z zawodowym domokrążcą, który spróbuje namówić je na kupno zbędnych, ale za to jak interesująco brzmiących produktów.