Loading...
TVN Style - 2024-06-08 02:50
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka tym razem policzy oka w rosole, doradzi, jak nie schrzanić białej kiełbasy i zapewni widzom szczyptę egzotyki. Odpowie też na pytania od zawsze nurtujące Polaków. Czy kasza jest dobra jak matka nasza, a soja to na pewno przyjaciółka twoja? Jak wybrać w sklepie niezłe ziółka? Co będzie zdrowsze, kefir czy maślanka? Dlaczego większość polędwic jest produkowanych ze schabu? Katarzynie Bosackiej nigdy nie zabraknie spożywczych inspiracji.A co z innymi produktami? Prowadząca sprawdzi, jak nie połamać sobie zębów na paście oraz jak nie naciąć się na noże kuchenne. I jak dopasować jeansy idealnie do figury i portfela. Drżyjcie nieuczciwi sprzedawcy i producenci, jednoczcie się konsumenci! Soja. Polak zjada rocznie około kilograma tej rośliny, ale te statystyki nie uwzględniają całej masy produktów, do których soja dodawana jest jako tani zapychacz. Soja jest m.in. w słodyczach i w chlebie. Jest też niestety najczęściej modyfikowaną genetycznie rośliną na świecie. Japońskie żony często serwowały potrawy sojowe mężom, gdy chciały obniżyć ich libido. A to dlatego, że jest w niej dużo fitoestrogenów, przez co podejrzewa się ją o zmniejszanie poziomu testosteronu u mężczyzn. Jednocześnie soja to źródło pełnowartościowego białka, witamin i związków mineralnych.W "Wiem, co kupuję" włos wam z głowy nie spadnie, czyli jak kupić odpowiedni preparat na wypadanie włosów.