Loading...
TVN Style - 2024-07-09 04:15
magazyn poradnikowy
Katarzyna Bosacka tym razem policzy oka w rosole, doradzi, jak nie schrzanić białej kiełbasy i zapewni widzom szczyptę egzotyki. Odpowie też na pytania od zawsze nurtujące Polaków. Czy kasza jest dobra jak matka nasza, a soja to na pewno przyjaciółka twoja? Jak wybrać w sklepie niezłe ziółka? Co będzie zdrowsze, kefir czy maślanka? Dlaczego większość polędwic jest produkowanych ze schabu? Katarzynie Bosackiej nigdy nie zabraknie spożywczych inspiracji.A co z innymi produktami? Prowadząca sprawdzi, jak nie połamać sobie zębów na paście oraz jak nie naciąć się na noże kuchenne. I jak dopasować jeansy idealnie do figury i portfela. Drżyjcie nieuczciwi sprzedawcy i producenci, jednoczcie się konsumenci! Stały element wielkanocnego żurku, koniecznie w towarzystwie chrzanu - biała kiełbasa. Polak zjada rocznie 19 kg kiełbasy, w tym 2 kg białej, głównie na święta. Jednak producenci napychają ją tłuszczem, ścięgnami, tanimi wypełniaczami roślinnymi. Kontrole wykazały, że co siódma kiełbasa nie spełnia deklaracji producenta. Jak więc znaleźć dobrą białą kiełbasę? Katarzyna Bosacka przyjrzy się też chrzanowi. To niezastąpiony lek na świąteczne obżarstwo, tylko jak wybrać prawdziwy? A w "Wiem, co kupuję", widzowie dowiedzą się, jak wybrać naczynie do pieczenia.