Loading...
Stopklatka TV - 2024-06-17 06:55
program rozrywkowy
W drugim sezonie programu na widzów czekają nowi, fascynujący bohaterowie i jeszcze większa dawka przepisów na biznes. Historie wyjątkowych Polaków, którzy wpadli na ciekawe pomysły i zaryzykowali, inwestując w nie wszystkie swoje oszczędności. Przeciwności losu ich nie złamały i dzięki temu teraz żyją tak, jak to sobie wymarzyli. W programie dzielą się swoimi doświadczeniami i podpowiadają, jak zbić fortunę. Widzowie poznają odważnych ludzi, dla których niemożliwe nie istnieje, a wszystko czego się dotkną, zamieniają w złoto. Tym razem twórcy przenoszą widzów do świata soczystych kaszanek, pachnących baleronów i obłędnie pysznych boczków. W tym imperium smaku króluje Mariusz Jaroszek, który wcześniej szukał szczęścia za granicą, był nocnym portierem, polerował szklanki jako barman i dyrektorował w eleganckim hotelu w Wielkiej Brytanii. Wrócił jednak w rodzinne strony, by rozkręcić swojski biznes. W małej, rodzinnej manufakturze w Wojsławicach pod Radomiem tworzy wędliny warte miliony, które podbiły serca i żołądki smakoszy z kraju i na całym świecie. Jego wyroby są bez konserwantów i ulepszaczy, bo młody i ambitny przedsiębiorca nie akceptuje oszustwa w jedzeniu. Kabanosy Jaroszka wędzone dymem z olchy dotarły już do Singapuru, kacze piersi w truflach doleciały do Reykjaviku, a polędwiczki wieprzowe otulone boczkiem regularnie podróżują we francuskie Alpy. Mięsne rarytasy docenili także słynni warszawscy restauratorzy - Agnieszka i Marcin Kręgliccy i zaprosili Jaroszka na prestiżowy Targ w Fortecy. Widzowie dowiedzą się z odcinka, o której musi wstać producent wędlin, by ze wszystkim zdążyć na czas oraz ile musi zainwestować początkujący.